«Πέτρα που θέλει να κυλά…» από το σύλλογο ΑΛΩΝΑΚΙ

0
Spread the love

ΤΕΤΆΡΤΗ, 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 9 Μ.Μ. ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΟ με δελτίο εισόδου.

Διάθεση δελτίων ηλεκτρονικά στην διεύθυνση 

https://www.eventbrite.com/e/167992916335

Η «Πέτρα που θέλει να κυλά…», αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης θεματικής εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο «Ορέστη Μακρή» στην πόλη της Χαλκίδας.


Με σημείο αναφοράς το ιστορικό μας παρελθόν και στον ορίζοντα ενός δημιουργικού μέλλοντος ευελπιστούμε η παράσταση “Πέτρα που θέλει να κυλά…” να αποτελέσει άλλη μια σύγχρονη πολιτισμική πρόταση. Ο προεπαναστατικός – επαναστατικός λόγος και η μουσική ως πηγή έμπνευσης και αναστοχασμού της νεότερης Ελλάδας, αποτελούν την βάση της εν λόγω μουσικοχορευτικής παράστασης.

Τα Κλέφτικα και ιστορικά τραγούδια της Εύβοιας, η συμβολή της ελληνίδας στον επαναστατικό αγώνα και όπως αναδεικνύεται μέσα από το δημοτικό τραγούδι, ο έρωτας και οι σχέσεις όπως αποτυπώνονται σε αυτό, τα ιστορικά πρόσωπα και τα γεγονότα στην έντεχνη μουσική, η δημοτική μουσική και οι σύγχρονες τάσεις είναι ορισμένα στοιχεία που διαπραγματεύεται και παρουσιάζει με την αισθητική του προσέγγιση ο Σύλλογος «το Αλωνάκι», μέσα από την παράσταση “ Πέτρα που θέλει να κυλά…”.

Διοργάνωση: Σύλλογος “Το αλωνάκι”. Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Παρουσίαση: Ρένος Χαραλαμπίδης

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:
– Γεράσιμος Ανδρεάτος
– Παναγιώτης Λάλεζας
– Μουσικό Συγκρότημα «Αλκμάν»


Τραγουδάει η Ομάδα Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων, υπό την Διεύθυνση του κου Δήμου Τσίμπου, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας & Λαμπαδαρίου.Promo Spot:

error: Content is protected !!