ΕΦΥΓΕ Η ΦΙΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ

0
Spread the love

Βαριά ημέρα σήμερα για την παραδοσιακή μουσική, αφού μια από της σημαντικότερες εκφράστριες της “έφυγε” για τον άλλο κόσμο. Πρόκειται για την Φιλιώ Πυργάκη, την αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού, που στην ηλικία των 82 χρόνων πέρασε τις πόρτες του παραδείσου και εκεί θα τραγουδάει με τους αγγέλους. Να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ τον Μάιο έχασε τον σύζυγό της για τον ίδιο λόγο.

Η Φιλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας, 11 Οκτωβρίου 1939. Έινε γνωστή τραγουδώντας σε διάφορα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) διαδίδοντας στο εξωτερικό το δημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

error: Content is protected !!